Drogen van kruiden

Drogen van kruiden

Alle kruiden en bloemen kunnen hiervoor gebruikt worden.

Voor dit recept gebruiken we rozemarijn.
 Werkwijze:

Gebruik een heteluchtoven op een max. stand van 40° en droog de verse kruiden gedurende ongeveer 2u totdat de kruiden goed droog zijn.

IMG_3592

IMG_3596

Een efficiëntere manier van drogen is het gebruik van een elektrisch droogapparaat. Speciaal voor de consument zijn er diverse merken droogapparaten ontwikkeld. Dit zijn meestal cilindervormige apparaten, waar onderin het verwarmingselement en de ventilator geplaatst zijn. Meerdere roosters worden daarboven gestapeld. Het principe is simpel: het verwarmingselement verwarmt de lucht. De warme lucht wordt door de ventilator rondom en door de roosters gestuwd. Op de roosters liggen de te drogen producten.

IMG_3598

IMG_3600

Hak de kruiden samen met grof zeezout gedurende max 15 sec fijn in een blender.

IMG_3603

Rozemarijn is een kruid dat je kan gebruiken om verschillende soorten vlees-, vis- en groentegerechten mee te aromatiseren. Door zijn sterke smaak is rozemarijn vooral geschikt voor gerechten met wild en rood vlees, die al een sterke smaak op zich hebben.

Dit recept wordt u aangeboden door De Poorterij

 

 

 

 

Comments are closed.