Gevulde kipfilets

Gevulde kipfilets

Voor 4 personen:

ingredienten

4 kipfilets
4 tl pesto
125 g mozzarella
4 dunne plakken parmaham
250 g cocktailtomaten, gehalveerd
Zout en peper
75 ml droge witte wijn of kippenbouillon
1 el olijfolie
Verse ciabatta, voor erbij

Werkwijze:

Verwarm de over voor op 220 graden. Leg de kipfilets op een snijplank en maak met een scherp mes aan weerszijden een diepe inkeping.

stap1

Doe in elke inkeping 1 theelepel pesto.

stap2

Snij de mozzarella in 4 even grote plakken en druk ze in de inkepingen.

stap3

Wikkel, om de vulling te sluiten, 1 plak ham om de kipfilets en vouw de uiteinden naar onderen.

stap4

Leg de filets in een ondiepe ovenschaal of braadslee en verdeel de halve tomaten erover.

stap5

Breng op smaak met peper en zout. Giet de wijn erover en besprenkel met olijfolie.

stap6

Bak het gerecht 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde over. Kijk of het kippenvlees gaar is door een sneetje in het midden te maken. Het vlees mag niet meer roze of rood zijn en het sap dat eruit loopt moet helder en dampend zijn.

stap7

Snij de kipfilets diagonaal doormidden. Leg ze met de tomaten op de borden en giet er een beetje braadvocht over.

stap8

Serveer meteen, met een sneetje ciabatta. Smakelijk.

resultaat

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.