Pasta met paddenstoelen en spek

Pasta met paddenstoelen en spek

Voor 4 personen:

0

400 g kleine pastavormpjes
1 kleine rode ui
2 el olijfolie extra vierge
250 g oesterzwammen, in reepjes
100 g doorregen spek, in blokjes
400g tomatenstukjes (blik)
2 tenen knoflook, geperst
150 g emmentaler, in kleine blokjes
Zout en peper
Snuifje suiker
1 el verse oregano
10g basilicumblaadjes

Werkwijze:

Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook.
Kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op het pakje.

1

Snipper ondertussen de ui, verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de ui hierin glazig

2

Voeg de paddenstoelen en het spek toe en bak ze mee

3

Voeg de tomatenstukjes en knoflook toe en laat alles 5 minuten onafgedekt sudderen

4

Doe de blokjes kaas in de saus en laat ze op een matig vuur smelten

5

Breng op smaak met zout, peper en een snuifje suiker.
Scheur de orgegano- en basilicumblaadjes en roer ze erdoor

6

Serveer de pasta en saus meteen

7

Comments are closed.