Vol-au-vent

Vol-au-vent

voor 5 personen

1l gevogelte fond
80 gram bloem
100 gram boter
500 gram gehakt
500 gram champignons
1 gekookte braadkip
1 citroen
peper
zout

Werkwijze

Draai van het gehakt kleine balletjes

IMG_4359

Zet een ketel met koud water en wat zout op het vuur, doe daar de gehaktballetjes bij.

IMG_4368

Laat deze nu langzaam garen en schep het schuim en vet er vanaf als ze gaar zijn. Zet de ketel naast het vuur en laat de balletjes gewoon in het kookvocht zitten.

IMG_4374

Snijd het harde gedeelte van het steeltje van de champignons af en snij dan in grove stukken.

IMG_4363

kort wassen met koud water

IMG_4369

Doe de champignons dan in een ketel met een bodempje koud water, besprenkel met wat citroensap en doe de citroen erbij.

IMG_4371

Doe er een klontje van 50gr boter bij en dek de ketel af met bakpapier.
Laat de champignons gedurende enkele minuten zweten op een matig vuur.

IMG_4372

Giet de mooie witte champignons af.

IMG_4378

Nu gaan we een warme roux als basis maken van  50 gr boter,  80 gr bloem en 1l koude gevogelte fond.

IMG_4353

Doe de boter in een ketel en zet op het vuur. Laat de boter smelten, niet laten kleuren.

IMG_4367

Laat de boter smelten, niet laten kleuren.

IMG_4380

Bloem erbij doen en goed blijven roeren.
laat de roux drogen tot er een lichte biscuitgeur vrijkomt.

IMG_4382

Schenk langzaal de helft van de koud fond bij de roux en breng het langzaam aan de kook.

IMG_4383

Als de saus glad is en begint te binden, mag de andere helft van de fond erbij geschonken worden. Kruid nog af met peper en zout.

IMG_4385

Snijd de gekookte braadkip in grove stukken en meng onder de saus.

IMG_4389

Meng vervolgens de champignons er onder.

IMG_4392

Giet de gehaktballetjes af en doe ze ook bij de rest.

IMG_4393

Naar smaak kan er altijd nog een scheutje room bijgedaan worden.

IMG_4395

Dit recept wordt u aangeboden door W'Delicious

 

 

 

 

Comments are closed.